Elismerés

2023.10.11. 15:38

Gyémántoklevelet kapott a diósjenői iskola volt igazgatója, köszöntötték a kollégák is

Gyémántoklevelének átvétele alkalmából köszöntötték Mocsári Gergelyt, a diósjenői iskola volt igazgatóját munkatársai. Diákok ezreit bocsátotta ki az intézmény az alatt a 27 év alatt, amíg az ő irányítása alatt állt.

Lászlók Judit

Mocsári Gergely 27 évig irányította a diósjenői intézményt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Diósjenő önkormányzata a település honlapján számolt be róla, hogy Mocsári Gergelyt, a Szentgyörgyi István Általános Iskola egykori igazgatóját köszöntötték munkatársai a napokban. Mocsári Gergely szeptember 23-án gyémánt oklevelet kapott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, – a korábbi Egri Tanárképző Főiskolán, – ahol 60 éve szerzett tanári diplomát.

– Mocsári Gergely okleveles matematika-kémia-műszaki ismeretek és gyakorlatok szakos általános iskolai tanár 1981-ben került a diósjenői iskola élére, 27 éven keresztül vezette az intézményt. Sok éven keresztül, tanévenként több mint 400 tanuló és a 25 fős tanári kar tartozott intézményvezetői igazgatása alá. Az ő idejében építették újjá az iskolát és volt év, amikor az új NAT első példányát ő vehette át itt, Diósjenőn a minisztérium munkatársától – olvasható a közleményben.

Kiemelték, az egykori igazgató széles körben ünnepelhette kollégáival a gyémántoklevél odaítélését. Mint írták, az összejövetelen a rövid köszöntő után kötetlen beszélgetés követte a megható pillanatokat.

Végül a közleményben kitértek arra is, hogy Mocsári Gergely több ezer diákot bocsátott útnak a nyolcadik év végén Diósjenőn. A pedagógus mind a mai napig tanít, megbecsült tanára minden diákjának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában