Sparheltfesztivál

2023.10.01. 16:02

Finomságok ízesítették, fergeteges hangulat fűszerezte a sparheltfesztivált Cereden

Harmadik alkalommal készültek sorra a finomságok és mulathattak nagyot a helyiek és a vendégek a Ceredi Sparheltfesztiválon.

Veres Edina

A fesztivál megnyitója, balról jobbra: Skuczi Nándor, Tajti László és Becsó Zsolt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Becsó Zsolt Facebook oldala

Megannyi ínycsiklandó illat töltötte meg a levegőt a faluház udvarán szombaton a harmadik Ceredi Sparheltfesztivál idején. A masinákon készülő finomságoknak köszönhetően az esemény látogatói, illetve a falu apraja-nagyja elmerülhetett a kulináris élvezetekben, míg a felhőtlen szórakozásról a színes programok hadával gondoskodtak a szervezők.

A rendezvény honlapján elérhető nevezési lista tanúsága szerint a főzőversenyen 11 csapat mérettette meg magát. Több kondérban is rotyogott savanyú bableves, vagy épp töltött káposzta, illetve voltak, akik tócsnin vagy krumplilaskát sütöttek, míg a zagyvapálfalvai Ezerszín, Ezernyi Szív Egyesület bodag készítésére is vállalkozott.

A ceredi önkormányzat és a Medvesaljai Kistérségért Egyesület szervezésében megvalósuló eseményről többek között a házigazda település mellett Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is beszámolt közösségi oldalán. A bejegyzésekből kiderült, hogy Tajti László, Cered polgármestere mellett az országgyűlési képviselő és a vármegyei közgyűlés elnöke is kötényt öltött, illetve a két vendég a rendezvény emblémájával ellátott fakanalat „ragadott”. Becsó Zsolt emellett a már említett zagyvapálfalvai egyesület sátránál a ropogós héjú cigánykenyér felszeletelésében is részt vett, amiről egy videót is megosztott profilja alatt.

A főzőversenyen elért sikeréről Somoskőújfalu község is hírt adott a közösségi platformon. A tájékoztatásuk szerint, a Somosi Báberki csapata a harmadik Ceredi Sparheltfesztiválon a "Legjobb savanyú bab" díjat nyerte el a tejmentesen elkészített savanyú bablevesével, amelyet csülökkel gazdagítottak.

A délutáni és esti programok is sok érdeklődőt csábítottak a ceredi faluház udvarára, ahol – mások mellett – a Santa Fe Party Band zenekara gondoskodott a fergeteges hangulatról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában