Természetismeret

2023.10.01. 08:15

Fákat ültettek és a méhekkel is megismerkedtek a szurdokpüspöki gyerekek

Nemrégiben természetismereti napot tartott a Nógrádi Fiatalokért Egyesület a szurdokpüspöki gyerekeknek.

Lukács Zsófia

Nagyon fontos a fiatalok természet- és környezetbarát szemléletének kialakítása

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyesület három éve támogatja az Nógrád fiataljait abban, hogy gyarapítsák, fejlesszék a már meglévő készségeiket, illetve megvalósítsák értékes ötleteiket és hasznosan töltsék idejüket. Szeptemberben is színes programon vehetettek részt a gyerekek Szurdokpüspökiben.

– Elsősorban a gyerekek a méhek világával ismerkedhettek meg egy élő adás keretében. Sok érdekes dolgot hallhattak és még egy kaptárt is testközelből megcsodálhattak. Az előadás végén finom mézet kóstolhattak mézeskaláccsal, gyümölccsel és kenyérrel – számolt be róla a Nógrádi Fiatalokért Egyesület a közösségi oldalán.

Öt gyümölcsfát is elültettek a program végén
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu

Mint írták, a program folytatásaként az erdőről hallhattak egy bemutatót, sok érdekes dolgot megtudhattak. A nap végén gyümölcsfákat ültettek, a gyerekek nagy lelkesedéssel tették földbe a fákat és kíváncsian kérdezték, hogy mikor ehetik meg róla az első termést. Öt gyümölcsfát ültettek és mindegyiket közösen elnevezték. Az egyesület még szeptemberben Pásztóra szervezett egy miniplanetáriumot a kutatók éjszakájára, ahol az égboltot tanulmányozhatják az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában