Oktatás

2023.10.13. 09:02

Erasmus-napot tartottak a nézsai iskolában, két tanár még Írországba is eljutott

Az Erasmus+ Programnak köszönhetően ezen a nyáron a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola tizenhárom pedagógusa vett részt kurzusokon Dublinban és Rovinjban. A program mellett a résztvevők a megszerzett tapasztalatikról is beszámoltak szerdán az iskolában megtartott Erasmus napon.

Lászlók Judit

A képességek fejlesztése fontos, az utazások pedig új világokat nyitnak meg a résztvevők előtt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Sztankóné Steflik Éva, a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta, ezen a nyáron az intézményükből tizenhat teljes állású pedagógus közül, tizenhárom dolgozó vett részt az Erasmus + Program keretében dublini és rovinji kurzusokon, ahol a módszertani megújulásra törekedtek. 

Ezzel kapcsolatban pedig Erasmus napot tartottak szerdán a nézsai intézményben, ahová az iskola pedagógusai meghívták a környék oktatási intézményeinek képviselőit is. Az eseményen Orbán Sándor mesterpedagógus tartott előadást a képességek párhuzamos fejlesztésére épülő módszerről. Majd a délután további részében a pályázatban résztvevő pedagógusok is bemutatták a tanult jógyakorlataikat.

A nyelvet gyakorolták és a kultúrával ismerkedtek

Két pedagógus Dublinba utazott el augusztusban, ahol a tanfolyamon nyelvi készségek fejlesztése mellett az ír kultúra megismerése volt a fő irányelv. Tizenegy pedagógus pedig Rovinjban vett részt különböző kurzusokon, amelyeknek során egyebek mellett továbbfejlesztették tudásukat a kollaboratív felületek, tabletek tanórai használatával kapcsolatban, és megtanulták hogyan hozzák létre, és építsék be a tanóráinkba digitális tartalmakat. Továbbá megismerkedtek az oktatástechnológiai platformokkal, illetve sok új játékot is elsajátítottak, amit felnőtteknél, illetve gyerekeknél is alkalmazhatnak. A kurzusok során foglalkoztak még a projekt alapú tanulással, a robotikával és asszertív kommunikációval is. 

– A kurzusokon megszerzett tudást és tapasztalatokat a saját oktatási módszereinkbe is be tudjuk építeni, ezzel is növelve iskolánk oktatásának színvonalát – mondta Sztankóné Steflik Éva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában