Könyvtárklub

2023.10.09. 12:24

Délutáni könyvtárklub alakult a bátonyterenyei középiskolában

Könyvtárklub alakult a közelmúltban a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

Veres Edina

Az oktatási intézmény közösségi oldalán számolt be arról, hogy az új tanév első hónapja több új, tanórán kívüli programmal is színesítette iskolai életet a Fáy-ban.

„Elindítottuk például a könyvtárklub-foglalkozásokat, amelyek közül az első a magyar népmese napjához kapcsolódott. Rendhagyó órai keretek között a mesék csodálatos világába csöppentünk. Összegyűjtöttük a jellegzetes mesefajtákat, illetve azokat a gyakori mesehősöket, akikre a tanulók még emlékeztek gyermekkorukból” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a résztvevők a legismertebb népmesegyűjtők és írók közül kiemelték Fáy Andrást és Benedek Eleket is. A program zárásaként a fiatalok a diavetítőn egy tanulságos, furfangos állatmesét tekintettek meg. A posztból kiderül, a bátonyterenyei középiskolában a könyvtári klubdélutánok októberben folytatódnak majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában