Terepgyakorlat

2023.10.24. 09:09

Álskorpiót és erdei békát is találtak a pásztói diákok a Vidra Verdás terepgyakorlaton

Avarvizsgálaton vehettek részt a közelmúltban egy terepgyakorlat során a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium tanulói.

Veres Edina

Az oktatási intézmény Facebook-oldalának a tájékoztatása szerint a 10.n osztály a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Vidra Verdás terepgyakorlatát teljesítette Mátrakeresztesen. A fiatalokat – Várkonyi Bernadett szaktanár kíséretében – a foglalkozás során Csákiné Dobos Laura, a BNPI Nógrádi Tájegység oktatási referense vezette. A bejegyzésből kiderült, hogy a diákok csoportokban dolgozva ismerhették meg az élőhely jellemző tulajdonságait, fajait és ezek kapcsolatát.

„A nagyon hideg idő ellenére a diákok szorgalmasan rostálták az avart és gyűjtötték a makrogerinctelen fajokat. Sikerült is elég sok fajt összegyűjteni és megvizsgálni. A mindig előforduló gömbászka, az álskorpió, és a barna százlábú mellett találtak még hétpettyes katicabogarat, szenderbábot és erdei békát is – olvasható a gimnázium posztjában, amely arra is kitért, hogy a fiatalokat dicséret illette mind a feladatok elvégzése, mind pedig a hozzáállás tekintetében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában