Jegyzet

2023.10.02. 10:41

Alapvető hiányok

Teljesen alapvetőnek vesszük, hogy mindig van otthon víz, gáz és áram, pedig egyáltalán nem az. Nagy Orsolya újságíró kollégánk gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Azt hiszem, hogy nem értékeljük eléggé azt, amink van. Sajnos a közelmúltban megtapasztaltam, hogy milyen az, amikor több alapvető szolgáltatás is kiesik. Nem olyanokra gondolok, mint például a televízió, vagy az internet, hanem a víz, a gáz és az áram. Először ugyanis az esti órákban csőtörés volt a lakóhelyemen, így hosszú órákon keresztül nem volt víz. Nem tudtam például fürdeni, vagy éppen fogat mosni. 

Még szerencse, hogy mindig van itthon ásványvíz. Pár nappal később egész nap nem volt gáz a környéken, így főzni nem tudtam és nem volt meleg víz sem. Nem kellett sokat várni az áramkimaradásra sem, ugyanis rá két napra áramszünet volt több órán át. Ekkor ismét kimaradt a főzés, de a televízió és az internet használat is. Utóbbiakat annyira nem is bántam, mert legalább így volt időm könyvet olvasni és egy jó társasjátékra is. 

A történtek után átértékeltem néhány dolgot, így azt is, hogy mennyire alapvetőnek vesszük, hogy mindig van otthon víz, gáz és áram, pedig egyáltalán nem az. Bármikor történhet olyan eset, mint azt a példa is mutatja, hogy valami kiesik. Azt hiszem, talán a víz hiányzott a legjobban a felsoroltak közül, de azért áram is nélkül is nehéz volt. Utóbbi esetében arra jöttem rá, hogy mennyire függünk a különböző elektronikai kütyüktől, pedig nélkülük is van élet, sőt sokkal izgalmasabb tevékenységeket lehet csinálni, mint a tévét bámulni. Ezek után hálát adok mindennap azért, hogy nem szenvedünk semmiben hiányt és ilyen kényelmes életet élhetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában