Biztonság

2023.10.05. 19:10

A kerékpárosok biztonsága érdekében helyeznek ki táblákat Nógrád-szerte

Tarts megfelelő oldaltávolságot! – ezzel a felirattal helyez ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közúti jelzőtáblákat szerte szűkebb hazánkban. A jelzőtáblákat a kerékpárosok biztonsága érdekében teszik ki több ponton is.

Nagy Orsolya

A jelzőtáblákat a kerékpárosok biztonsága érdekében teszik ki több ponton is

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója portálunknak elmondta, hogy a kezdeményezés még tavaly indult útjára. Akkor a 21-es számú főút, Salgótarján-Somoskőújfalu közötti szakaszán, valamint a 22-es számú főúton, Balassagyarmat után tettek ki táblákat.

– A táblák a kerékpárosokra hívják fel a figyelmet, ugyanis ezeken az utakon nem nagyon számítanak rájuk az autósok, nincs kijelölt kerékpárút, ugyanakkor vannak kerékpárosok. Éppen ezért fontos felhívni a figyelmet, hogy a kerékpárosok biztonságosan közlekedhessenek az emelt sebességű főutakon. Az oldaltávolság pedig például a menetszél miatt is fontos, hiszen egy nagyobb jármű könnyen elhúzhatja őket – fejtette ki Lehel Zoltán. Hozzátette: a szervezet a Magyar Kerékpáros Szövetséggel kötött megállapodást, így ők gyártják folyamatosan a táblákat, a Közút szakemberei pedig úgy helyezik ki őket.

Az igazgató elárulta továbbá, hogy idén eddig négy táblát tettek ki, kettőt a salgótarjáni, kettőt pedig a balassagyarmati térségében. Ahogy az újabb táblák elkészülnek, úgy helyezik majd ki folyamatosan azokat újabb területekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában