Gyerekprogram

2023.09.09. 14:38

Viháncoló délutánon vették birtokba a legkisebbek a megújult balassagyarmati ligetet (fotók)

Pénteken délután megtelt a Palóc liget a balassagyarmati óvodásokkal a viháncoló családi szabadtéri programon. A rengeteg játék mellett a Központi Óvoda tagintézményei is bemutatkoztak.

Lukács Zsófia

Számos program várta az apróságokat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Mesehősök, óriás buborékok, ugrálóvárak, kalandpályák és különböző játékok fogadták a kicsiket a Központi Óvoda és tagintézményeinek rendezvényén. A szomorú királykisasszony meséje, gyerektorna, bábelőadás, táncház és Kovácsovics Fruzsina koncertje is szerepelt a programok között.

– Harmadik éve rendezzük meg szeptember elején ezt a játékos délutánt egy uniós pályázatnak köszönhetően. Az a célunk, hogy a hozzánk járó gyerekek olyan élményben részesüljenek, ami a hétköznapi életben nem mindenkinek adatik meg, vagy esetleg nem tudja ezt a szülő a gyermek számára biztosítani. Egy felejthetetlen napot szerettünk volna szervezni a gyerekeknek, bízunk benne, hogy hagyománnyá válik majd az évek során – mondta el portálunknak Knyazoviczkiné Rutai Gabriella az intézmény vezetője.

Hozzátette, hogy az elmúlt években az önkormányzat támogatásával sikeresen valósították meg a programot. –Az önkormányzat segítségével az idén is lehetőség nyílt arra, hogy minden kisgyermek itt lehessen és élvezze a játékokat. A szervezésbe bevontuk a tagóvodákat is, akik a rájuk jellemző tevékenységeket is felkínálták a gyermekek számára, amelyek fontos értékeket közvetítenek akár a család felé is – tért ki rá a Központi Óvoda vezetője.

A gyerekek a palóc népviselettel és a régi népi játékokkal is megismerkedhettek, valamint a délután folyamán a szülők számára Medvácz Eszter ifjúsági referens a tagóvodákat is részletesen bemutatta, akik külön standokon vonultatták fel az intézményre jellemző sajátosságokat.
A Palóc Ligetben a gyermekprogramok után az idén is kezdetét vette a nyárzáró Szeptembeer Feszt számtalan étel, ital és koncertkínálattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában