Útépítés

2023.09.26. 09:28

Ütemesen zajlik az M2-es út kiviteli tervezése Nyugat-Nógrádban

Ütemesen zajlik a kiviteli tervezése az M2-es gyorsforgalmi út fejlesztésének.

Lukács Zsófia

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője frakcióülésen egyeztetett Ágh Péterrel, az Építésügyi Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkárával

Forrás: Balla Mihály Facebook-oldala

A kormány már korábban döntött a kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztések finanszírozásáról, amelynek fontos része az M2-es Vác-Parassapuszta közötti új nyomvonalú szakaszának az előkészítése. Mint azt korábban írtuk: július végén az említett szakasz kialakítására adott engedélyt a kormányhivatal. Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője újabb fejleményekről számolt be.

– A frakcióülésen egyeztettem Ágh Péterrel, az Építésügyi Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkárával az M2-es gyorsforgalmi útról. Arról tájékoztatott, hogy a rétsági elkerülő szakasz kiviteli tervezése ütemesen zajlik. Az építési engedélyek is megvannak, a kiviteli tervek pedig 2024 első felében készülnek el – ismertette közösségi oldalán a honatya. Hozzátette, hogy Drégelypalánknál a komplex pihenőhely kiviteli tervei elkészültek. 

A kijelölt tervező feladata lesz egy 38 kilométer hosszú gyorsforgalmi út engedélyezési és kiviteli terveinek megformálása, benne alagúttal és völgyhíddal, csomópontokkal. Az érintett településeket a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi előírásokról is tájékoztatta a kormányhivatal, amely magába foglalja a zaj- és rezgésvédelmet, földtani közeg védelmét, levegőtisztaság-védelmét, hulladékgazdálkodást, valamint a táj- és természetvédelmet. A nyomvonal által érintett település: Vác, Szendehely, Berkenye, Nőtincs, Nógrád, Rétság, Bánk, Borsosberény, Tereske, Pusztaberki, Horpács, Nagyoroszi, Patak, Drégelypalánk és Hont.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában