Gömör és Nógrád

2023.09.23. 13:54

Torontóig is eljutott a gömöriek és a nógrádiak jó híre, összetartása

Egy éve melegedtek be a mikrofonok a Gömör és Nógrád Rádiónál, mely azóta több mint 40 ezer hallgatóra tett már szert mintegy 700 településről. A gömöriek és a nógrádiak hírei pedig immár Torontóig is eljutottak.

Palchuber Kinga

Bódi László a rádióval közösséget teremt

Forrás: Beküldött

Mint arról portálunk is beszámolt: a Gömör és Nógrád Rádió tavaly augusztus 20-án indult hódító útjára 17 önkéntessel. A megvalósításban a nógrádi születésű Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész és a gömöri Tóbisz Titusz operaénekes is közreműködött, hangjukat is adták a rádióhoz.

Bódi László, a Nemzetünkért és Szülőföldünkért Alapítvány kuratóriumi elnöke, egyben a rádió ötletgazdája portálunknak már a rádió indulásakor is hangsúlyozta, hogy egy olyan közösséget szeretne összekovácsolni, amelynek tagjai harmonikus kommunikációval eljuttathatják egymáshoz az információkat Rozsnyótól Rétságig, azaz Gömör észak-keleti csücskétől egészen Nógrád dél-nyugati határáig. 

– Célunk a Csipkerózsika álmából ébredező mesebeli régiónak a bemutatása mellett a Kárpát-medencében élő magyar ajkú lakosság szórakoztatása és tájékoztatása. Rádiónk a keresztény hit, a nemzeti öntudat és a hazaszeretet megerősítésére törekszik tartalmaival – erősítette meg újra a rádió által sugárzott üzenetet Bódi László, aki szeptember 24-én, vasárnap, 22 órakor a Magyar Rádió Torontó vendégeként mutatja be a Gömör és Nógrád Rádió tevékenységét. 

Bódi László érdeklődésünkre elárulta: Ausztráliában, valamint Észak- és Dél-Amerikában is hallgatják a rádió adásait magyarok, s immár a torontói palócok is előszeretettel csatlakoznak Gömörhöz és Nógrádhoz az éteren keresztül. – A visszajelzések alapján pedig valamennyi közeli és távoli hallgató szívesen befogadja a gömöriek és a nógrádiak sikertörténeteit, de örömmel tájékozódik a térség híreiről is. A rádió haza iránti eltökéltsége szinte mindenkit magával ragadott – ismertette Bódi László, kiemelve: – Mára már elfeledett tény, hogy Gömör és Nógrád a bányáknak, kézművességnek és a szorgos palóc kezeknek köszönhetően voltak mintegy 400 évig a Magyar Királyság egyik leggazdagabb vármegyéi. A rádióval többek között azon dolgozunk, hogy visszahozzuk a térség régi fényét, s hogy a hallgatók hitét megerősítsük abban, hogy ez róluk szól és értük van. 

Hozzátette: csak akkor tudnak összetartó közösséget formálni, ha mindenki őszintén érdeklődik egymás múltja, jelene, sikere és problémája iránt is.

Megugrották a kitűzött célt

Bódi Lászlót emlékeztettük, 2022 nyarán azt mondta, szeretné csapatával elérni, hogy 2023-tól a Kárpát-medence ismert és közkedvelt rádiójává váljanak Erdélytől a Vajdaságon, Csonka-Magyarországon és Felvidéken át egészen az Őrvidékig. Adódott hát a kérdés is, hogy sikerült-e megugrani a kitűzött célt. A rádiós műsorvezető úgy érzi, hogy hatalmasat lépett előre a rádió az elmúlt egy évben, így továbbra is eljuttatják a magyar palóc hagyományok, a több mint ezeréves történelmi örökség, valamint hegyeink és völgyeink szépségének hírét a diaszpórában élő magyarokhoz azért, hogy még tovább erősítsék az összetartozás érzését. Bódi László szerint a közösséget a jövőben is meg kell szólítani, hiszen sikert, csak együtt lehet elérni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában