Nyári program

2023.09.28. 10:19

Több mint száz karancslapujtői diák táborozott idén a Balatonnál

Évek óta élnek a lehetőséggel és részt vesznek az Erzsébet táborokban a karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskola pedagógusai és tanulói. A programnak köszönhetően idén minden eddiginél több, mintegy száztíz diákjuk jutott el a Balatonhoz.

Gulyás Edina

Megannyi élményt éltek át a gyerekek

Forrás: Beköldött

– Az Erzsébet táborok minden évben jó alkalmat adnak arra, hogy iskolánk tanulói egy jelképes összeg fejében néhány napot a Balaton partján töltsenek. Éppen ezért élünk is a lehetőséggel és rendszeresen pályázunk az Erzsébet Alapítvány felhívására – tájékoztatta portálunkat Bertáné Lantos Ildikó intézményvezető. – Idén a harmadiktól a nyolcadik évfolyamig jelentkeztek a diákok, közel 110-en vettek részt a tavasszal és nyáron megrendezett táborokban Fonyódligeten, illetve Zánkán. 

Mint mondta, az iskolavezetés azért él minden évben a fenti lehetőséggel, mert ezáltal azok a gyerekek is eljuthatnak az ország távolabbi pontjaira, akik nehezebb anyagi körülmények között élnek. Ezen túl a táborok alkalmával a tanórákon kívül is ismerkedhetnek, tapasztalatot gyűjthetnek a tanulók. 

– Idén az összetartozás volt a központi téma, így minden másnap hallhattak a résztvevők annak fontosságáról, egymás elfogadásáról – fogalmazott Fodorné Morgenstern Katalin pedagógus. – Emellett színvonalas szállás, finom és változatos ételek, jól megszervezett, tartalmas programok várták a táborozókat. A Heim Pál Gyermekkórház és az Országos Mentőszolgálat szakemberei is itt állomásoztak. A gyerekek biztonságát mindezeken túl karszalagos beléptető-rendszer is biztosította. 

Nem volt idő unatkozni

Hozzátette: a gyerekek egy percet sem unatkoztak a táborban töltött napok alatt, lehetőség volt sárkány- és sétahajózásra, de bábszínházban is jártak. A hősök napján a rendőrök, a tűzoltók és a mentők tartottak bemutató. A legnagyobb népszerűségnek a vízi kalandpark örvendett, de az éjszakai bátorságpróbán és sportversenyeken is örömmel vettek részt a diákok. A strandolás pedig alapvető elfoglaltság volt a Balaton partján. 

– Iskolánkból összesen 12 pedagógus vett részt a táborokban, szabadságuk alatt biztosítva tanulóink felügyeletét. Természetesen többen is vannak, gyerekek és nevelők egyaránt, akik évről évre élnek ezzel a lehetőséggel. Többször volt arra is példa, hogy a nyolcadikosok már ballagás után utaztak el az Erzsébet táborba, így egy utolsó közös kalandban lehetett részük – hangsúlyozta Bertáné Lantos Ildikó. – A jövőben is élni fogunk az Erzsébet Alapítvány által biztosított lehetőséggel. Arra biztatunk minden intézményt, hogy kövessék a példánkat, hiszen rengeteg pozitív élménnyel gazdagodhatnak gyerekek és pedagógusok egyaránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában