Jegyzet!

2023.09.08. 14:55

Telefonbetyárok

Lászlók Judit gondolatait olvashatják.

Lászlók Judit

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a közösségi oldalán számolt be róla, hogy idén már 3️19 esetben riasztották a tűzoltókat olyan helyszínre, ahol semmilyen baj nem történt. Állításuk szerint legutóbb éppen a Zala vármegyei Nagygörbőn jelzett egy telefonáló hatalmas tüzet, azonban a tűzoltók a helyszínre érkezve semmilyen tüzet nem találtak. Mint kiderült, valaki szándékosan vezette félre a tűzoltókat. 

A szervezet szerint ezzel az a legnagyobb probléma, hogy komoly tűzoltói erőket vonhat el onnan, ahol tényleg szükség van a segítségre, sőt a legrosszabb esetben valós baj esetén akár emberéletet is veszélyeztethet. Sajnos, azonban nem csak a tűzoltókat, hanem a mentősöket is szokták tévesen riasztani. Őszintén szólva nem tudom kinek viccesek ezek a téves riasztások? Nekem már gyermekként sem volt poénos a telefonbetyárkodás, felnőttként meg pláne nem. Ugyanis nem tudom mit éreznék akkor, ha kiderülne, hogy egy hozzátartozómhoz azért nem ért oda időben a mentőszolgálat vagy akár a tűzoltóság, mert éppen egy olyan helyen próbáltak meg eleget tenni a kötelességeiknek, ahová szórakozásból küldték el őket a telefonbetyárok. 

Vajon eszükbe jut ez a gondolat azoknak, akik poénból tesznek valótlan bejelentéseket? Valószínűleg nem, de azért érdemes mindenkinek tudnia, mielőtt téves riasztással akadályozná a hatóságok munkáját, hogy a valótlan bejelentések bizony szabálysértésnek minősülnek, így a szándékos megtévesztés következményeket von maga után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában