Nool.hu podcast

2023.09.07. 12:15

Szakképzők vándortarisznyájával érkeztek az észt vendégek Nógrádba (podcast)

Nemrég észt pedagógusok látogattak szűkebb hazánkba az ERASMUS+ keretében. Tanulmányozták a szakképzési rendszert, illetve az itteni jó gyakorlatokat. Tarnóczi László az északi vendégekkel egészen Észtországba kalauzolja a hallgatókat.

Nool.hu

Számos szakterülettel megismerkedhettek az észt vendégek

Forrás: Nool

Fotó: Beküldött fotó

Kilencszáz tanuló külföldi gyakorlata, s 15 olyan ország, amelyekben az elmúlt 13 év során megfordultak nógrádi diákok az iskoláik révén. Ez is méltóképp fémjelzi a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum oktatás-szervező munkáját. Az Európai Unió mobilitási programjában eddig a nógrádiak utaztak külföldre, a közelmúltban azonban szűkebb hazánkba érkeztek tapasztalatszerzésre az egyik balti államból.

Az NMSzC fennállása óta immár harmadik alkalommal fogadott Nógrád vármegyébe érkezett külföldi szakképző iskolai delegációt. A HírFm és a Nool.hu közös adásában betekintést nyerhettek a szakképzés európai világába, megismerhetitek az északi és déli országok szakképző iskoláit, de megtudhatjátok azt is, hogy mások miért tartják érdekesnek azt, ahogy nálunk a kétkezi műveltséget megalapozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában