Felújítás

2023.09.01. 11:28

Nyolc nyugat-nógrádi iskolát korszerűsítenek, százmilliókat kaptak rá

A Balassagyarmati Tankerületi Központ nyolc intézményében újulhatnak meg az elektromos rendszerek közel 300 millió forintos pályázati támogatás segítségével.

Veres Edina

Elektronikai korszerűsítéseket végeznek el a nyolc intézményben

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Pexels

A projekt hozzájárul egyfelől ahhoz, hogy a digitális oktatás által megnövekedett elektromos igény kiszolgálására képesek legyenek az épületek. Másfelől a felújításnak köszönhetően a diákok még biztonságosabb környezetben tanulhatnak majd. 

Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy fenntartóként a nyugat-nógrádi köznevelési intézmények korszerűsítése folyamatos feladatot jelent számukra. Éppen ezért a tankerületi központ – a saját forrásain túl – minden pályázati lehetőséget megragad az intézményei fejlesztése érdekében.

Öt településen újítják fel az iskola épületét

– Sikeresen vettünk részt egy pályázati kiíráson, amelynek köszönhetően 300 millió forintos támogatást kapott a tankerületünk. Az összeg lehetőséget biztosít nyolc, a fenntartásunkban működő iskola elektromos rendszereinek megújítására – fejtette ki a tankerületi igazgató, aki ezek után elárulta, hogy mely oktatási intézmények örülhetnek a fejlesztésnek. A korszerűsítés érinti Balassagyarmaton a Balassi Bálint Gimnáziumot, a Kiss Árpád és a Dózsa György Általános Iskolát, a Nőtincsi Általános Iskolát, a Nagyorosziban működő Börzsöny Általános Iskolát, a Magyarnándori Általános Iskolát, a Nógrádmegyeri Mikszáth Kálmán Általános Iskolát, valamint a ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskolát.

Nagyné Barna Orsolya azt is hozzátette, hogy a fejlesztés célja a köznevelési intézmények elektromos hálózatának megújítása, üzembiztonságossá tétele.

A beruházás javítja a digitális oktatás feltételeit is

– A beruházás megvalósításával az érintett iskolák elektromos hálózata a modern kor elvárásainak megfelelő lesz. Az elavult hálózatot korszerűbbé tesszük annak érdekében, hogy a digitális oktatás által megnövekedett elektromos igény kiszolgálására képesek legyenek az épületek – mutatott rá a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója, aki azt is elárulta, hogy a sikeres közbeszerzési eljárás után nyáron megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. Azok magukba foglalják az elavult elektromos hálózat bontását, illetve az új vezetékek, kábelek, védőcsövek és csatornák beépítését. Emellett a szakemberek lámpatesteket, illetve összeépíthető világítási- és telekommunikációs szerelvényeket helyeznek el, továbbá villám- és érintésvédelmi hálózatokat építenek ki. A pályázat megvalósítása során természetesen a felújításban érintett falfelületek javításon és festésen is átesnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában