Útátadás

2023.09.19. 09:17

Nőtt a forgalombiztonság, átadták a Szécsény-Pásztó összekötő út nagylóci szakaszát

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,1 kilométeren újult meg a 2122-es jelű út egy szakasza 624 millió forint pályázati forrásból. Az elkészült projektet hétfőn adták át Nagylócnál.

Lukács Zsófia

Szalagátvágás. Az út Nógrád egyik fontos, a Cserháton átvezető közlekedési vonala

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

A megújult útszakasz átadóján Torák Márta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának műszaki vezető mérnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Balla Mihály országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait.

– Nagy vágya volt a helyieknek, hogy a Nagylóc és Zsunypuszta közötti útszakaszt felújítsák. Az Észak-Dél irányú utak megújítása azért is fontos, mert ez a szakasz is része annak a rácsatlakozásnak, ami a 21-es főút felé viszi Pásztó térségébe az erre közlekedőket. Turizmus szempontjából is kiemelkedő, hogy a Hollókő térségébe látogatók is egy új, biztonságos útvonalon közlekedhetnek a szabályok betartása mellett– mondta Balla Mihály.

 Nagylóc határában biztonságosabb lesz a szerpentin                              
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfalt kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére – ismertette Lehel Zoltán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Arra is kitért, hogy az idén szűkebb költségvetésből kellett gazdálkodniuk, de a vármegyei keretből több felújítás is megvalósult, például: Bokor és Kútásó között, ahol igyekeztek a visszanyert aszfaltot is felhasználni. Európai uniós forrásból Héhalom és itt Nagylóc települést érintő komplex felújítási feladatok valósultak meg.

Az eseményen dr. Pintérné Szabó Judit, Nagylóc község alpolgármestere is köszönetét fejezte ki a sikeres pályázatért és annak kivitelezéséért a  Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, valamint a kivitelező a HE-DO csoportnak.

Az eseményt ünnepélyes szalagvágás zárta Balla Mihály, Lehel Zoltán, Varga Barbara, a HE- DO Zrt. operatív igazgató, valamint Sipos Zsolt vezérigazgató közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában