Felhívás

2023.09.05. 08:37

Nógrádi gazdálkodók figyelem: lejárnak a használatban lévő növényvédő gépek tanúsító matricái!

Közleményben hívta fel a növényvédő gépet üzemeltető gazdálkodók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), hogy ismét esedékes az 5 évnél idősebb gépeik műszaki felülvizsgálata.

Angyal Eszter

A növényvédő gépet üzemeltető gazdálkodók részére fontos közleményt adott ki a közelmúltban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Mint azt weboldalukon írják, a vonatkozó jogszabály módosítását, a kapcsolódó feltételek biztosítását, és a Covid-járvány első hullámának lecsengését követően, 2020 nyarán indult el Magyarországon a használatban lévő növényvédelmi gépek kötelező időszakos műszaki vizsgálata.

– A géptulajdonos termelőknek az 5 évnél idősebb növényvédő gépeiket 3 évente szükséges elvinniük felülvizsgálatra valamelyik, a tevékenység végzésére jogosult ellenőrző állomáshoz. Tekintettel arra, hogy a rendszer bevezetése óta eltelt az első 3 éves ciklus, a Nébih ezúton figyelmezteti az érintett gazdálkodókat és szolgáltatókat, hogy újra vigyék el 5 évnél idősebb növényvédelmi gépeiket felülvizsgálatra. A felülvizsgálat azért fontos, hogy a gépek műszaki állapota a továbbiakban is megfelelő legyen, ami a hatékony mezőgazdálkodás egyik alapvető feltétele, valamint, hogy jogkövető magatartásuk a jövőben is megvalósuljon – tette hozzá a Nébih.

A hazánkban működő, Nébih által kiadott jogosultsággal rendelkező felülvizsgáló állomásokról IDE kattintva tájékozódhatnak bővebben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában