Migráció

2023.09.17. 06:55

Migránsveszélyre figyelmeztetik az erdőjárókat a Cserhátban és a Börzsönyben

Az elmúlt időszakban erdeinkben – a Börzsönyben és a Cserhátban is – megnövekedett az illegális bevándorlók száma, akik a közeli szlovák-magyar határ felé tartanak kisebb-nagyobb csoportokban. Az Ipoly Erdő Zrt. közleményében az erdőjárók figyelmét hívta fel.

Lukács Zsófia

– A térségben fokozott rendőri jelenlét tapasztalható. Az erdészeti társaság munkatársai jó terepismeretük miatt a hatóság munkáját kérésüknek megfelelően segítik. A rendőrség kérését tolmácsolva kérjük az erdőlátogatókat, ha illegális bevándorló csoporttal találkoznak, ne teremtsenek velük kapcsolatot, ne próbálják megállítani, feltartóztatni őket. Amint lehetőségük adódik, jelentsék be az észlelés helyszínét a 112-es segélyhívó számon – tette közzé az Ipoly Erdő.

Hozzátették, bár atrocitásról sem az erdőgazdaságnak, sem a hatóságnak nincs tudomása, a magányos túrázást és az éjszakai erdei tartózkodást jelenleg nem javasolják. – Tapasztalatunk szerint sajnos az erdőben hátrahagyott hulladék mennyisége is megnövekedett az elmúlt hetekben, ezt munkatársaink igyekeznek mielőbb begyűjteni, de a terület nagysága okán kapacitásaink végesek. Arra kérjük a túrázókat, ha lehetőségük van rá, segítsék a hulladék összegyűjtését. Minden apró lépés, egy-egy kis zacskó szemét begyűjtése és a legközelebbi szemétgyűjtő edényhez juttatása nagy lélegzetvétel a természetnek – emelték ki a közleményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában