Beruházás

2023.09.25. 18:57

Miért állt le a pásztói tanuszoda építése?

Több mint egy éve leállt a pásztói tanuszoda építése. Farkas Attila polgármester igyekszik minden követ megmozdítani, hogy mihamarabb folytatódjon a munka.

Nagy Orsolya

Nem a városvezetés felel az uszoda építéséért

– Az önkormányzat a maga részét teljesítette. Átadott egy területet ingyen az államnak uszoda építésére. A városvezetés nem kapott pénzt a beruházásra, mivel ez egy állami projekt, így a nyertes kivitelezőt sem Pásztón választották ki – közölte Farkas Attila, a város fideszes polgármestere. Elárulta, hogy a kivitelező 2022 májusában leállt az építkezéssel.

Hozzátette: tudomásuk szerint arra hivatkozott, hogy az építőipari árrobbanás következtében nem tudja a vállalt összegen befejezni a projektet. Ráemelést kért az államtól a munkálatokhoz, amelynek megítéléséről a Magyar Közlönyben lehetett olvasni tavaly októberben.

Nem marad torzó Pásztón

A polgármester arra is kitért, az új Építési Minisztérium idén januárban bejelentette, hogy minden megígért ráemelési igényt felülvizsgál, minden megkezdett beruházást befejeznek. Idén áprilisban a polgármester írt egy levelet a minisztériumnak, hogy mikor várható az uszoda építésének folytatása. A válaszlevélben nyugalomra intették a városvezetőt és azt ígérték nem marad torzó a településen. Azonban azóta sem történt változás az építkezésen, így a polgármester újabb levelek írására készül, hogy megoldást találjanak a fennálló problémára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában