Nool.hu videó

2023.09.29. 11:20

Mart aszfaltos királlyá válhat Nógrád – ilyen lett a felújított bokori összekötő út (videó)

Különleges technológiával újult meg a Bokor községet és a szomszédos Kutasót összekötő út. A beruházás során 2,2 kilométeres szakasz korszerűsödött, több mint 1800 köbméter mart aszfaltot dolgoztak be a Közút szakemberei. Az átadás pillanatait videón is megtekinthetitek.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: a beruházás azért sem mindennapi, mert a kivitelezés során a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nógrádi szakemberei a Vas és a Pest vármegyei munkatársakkal működtek együtt. A minapi útátadón Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is jelen volt, akik mindketten elismerésüket fejezték ki a Közút munkájáért.

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád vármegyei igazgatója egyebek mellett elmondta: nagy öröm, hogy az elmúlt másfél hétben ez már a harmadik ünnepélyes átadás volt Nógrádban. Sikerült felújítani a Nagylócot és Héhalom településeket érintő útszakaszokat, ugyanakkor elkezdődött a munka a Diósjenőt és Tereskét érintő utakon is, ahogy Salgótarjánban a Rákóczi út, valamint a Somlyóbányára vezető út egy-egy szakaszán is.

Hozzátette: az útfelújítások során komoly mennyiségű mart aszfalt gyűlik össze, mintegy 10-15 ezer tonna keletkezik a mérnökségeken. A nem túl nagy forgalmú, négy- és ötszámjegyű bekötőutakon szokták ezt használni: 15-18 centiméteres vastagságban terítik le, betömörítik, majd egy-két réteg bevonatot húznak rá.  Nógrádban korábban a Bátonyterenyei Szúpatakra vezető úton alkalmazták ezt a technológiát, tavaly pedig Pusztaberki és Horpács között. Mindkettő nagyon jó állapotban maradt. Az igazgató hangsúlyozta: a mart aszfaltos technológia Vas megyében nagyon népszerű, ők a nyugat mart aszfaltos királyai, s Nógrád talán a kelet mart aszfaltos királyává válhat a jövőben. 

Az átadáson készült videónkat itt megtekinthetitek: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában