Kiállítás

2023.09.07. 14:03

Madách emlékét őrző vándorkiállítás érkezik Balassagyarmatra

Lukács Zsófia

Szeptember 12-én, kedden, 17 órakor nyílik meg A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának tárlata Madách 200 címmel a Madách Imre Városi Könyvtárban. A megnyitót követőn Praznovszky Mihály irodalomtörténész tart előadást. A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma idei feladatai közt kiemelten kezeli a magyar irodalom kiemelkedően jeles alkotójának, Madách Imrének a kétszázadik születésnapjáról való méltó megemlékezést, ezért alkották meg Az ember tragédiáját is bemutató vándorkiállítást, valamint egész évben programokkal készülnek a bicentenáriumra.

Ezt a kétnyelvű, magyar–szlovák vándorkiállítást március 24-én mutatták be először Alsósztregován, innen indult útjára határon innen és túl. – Bízom benne, hogy mindenkit arra ösztönöznek a látottak, hogy el-, illetve újraolvassuk a Tragédiát, mélyebben belegondoljunk és ezzel megőrizzük, továbbvigyük Madách örökségét– mondtakorábban portálunknak Jarábik Gabriella, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatója. A tárlat szeptember 30-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában