Zenés program

2023.09.28. 09:29

Különleges hangszereket szólaltatnak meg Mihálygergén

Immár 23. alkalommal rendezik meg Mihálygergén a sok érdeklődőt vonzó Különleges Hangszerek Találkozóját.

Gulyás Edina

Mihálygerge önkormányzata, a Hársas Vadásztársasággal és a Salgótarjáni Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal karöltve szervezi meg szeptember 30-án a XXIII. Különleges Hangszerek Találkozóját. A nagy múltú rendezvénynek a fesztiváludvar ad helyet Mihálygergén. A vendégeket 9 órától várják, a főzőverseny 9.30 órakor indul. A nap folyamán nem csak a szakácsok bizonyíthatják tudományukat, megméretik azt is, hogy kié a legjobb kisüsti pálinka.

Kiállításokból sem lesz hiány, 13.50 órától nyílik meg a helyi  termésekből összeállított bemutató, amit termésáldás is kísér, de felsorakoznak a házi sütemények is. Ez utóbbit természetesen kóstolni is lehet. A vadászat kedvelői pedig trófeakiállítást láthatnak. Száll az ének címmel 14 órakor kezdődik a gálaműsorral egybekötött különleges hangszerbemutató, ezt követően a Dűvő Zenekar ad koncertet, majd a Gabi és Csabi duó biztosítja a jó hangulatot.

 A napot kísérőprogramok is színesítik: 10 és 14 óra között egészségügyi vizsgálatokat tartanak, egyebek mellett lesz vércukor-, triglicerid- és koleszterinszint-mérés. Mindezek mellett véradásra is lehetőséget biztosít a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete: 11-14 óráig a művelődési házban nyújthatják tűszúrásra karjukat a donorok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában