Alkotások

2023.09.08. 16:16

Kínában választották ki a bátonyterenyei diákok legjobb rajzait

Bátonyterenye kínai testvérvárosa harmadszor hirdetett nemzetközi rajzverseny, amelyre a nógrádi városból 31 alkotással neveztek óvodás gyermekek. Közülük többen is eredményesen szerepeltek a megmérettetésen.

Gulyás Edina

Bátonyterenye kínai testvérvárosa a tartományi központtal, Jiangsuval közösen hirdette meg immár harmadjára a Jiangsu Nemzetközi Ifjúsági Rajzversenyt. A megmérettetésen a tartomány városainak testvértelepülései vettek részt, a világ minden tájáról. A felhívás témája ez alkalommal a „Zöld fejlesztések egy zöld jövőért” volt. 

– A rajzversenyre a Bátonyterenyei Városi Óvoda, illetve az A II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola Angyalkert Katolikus Óvoda Tagintézmény lelkes ovisai sokféle technikát felhasználva 31 alkotást késztettek, melyek elkerültek Kínába. A közelmúltban érkezett meg a verseny eredménye: 9 kis alkotót díjaztak a szervezők, közülük egyikük első helyet, három másik óvodás második, öten pedig harmadik helyezést értek el – tájékoztatott Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

– A többi pályázót oklevélben részesítették, melyet tárgyjutalommal egészített ki Bátonyterenye önkormányzata. A díjakat a Városnapok keretében kapják meg a gyerekek, szeptember 9-én, szombaton.
Mint mondta, az alkotásokból kiállítást is szerveztek, ami szeptember 22-ig tekinthető meg az Ady Endre Művelődési Központ galériájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában