Fejlesztés

2023.09.22. 18:30

Két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése kezdődik meg Szandán, 126 millió jut rá

Szanda önkormányzata a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz programban kicsivel több mint 126 millió forintot nyert el az önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítésére. A beruházás munkálatai a napokban elindultak.

Lászlók Judit

Tóth Tamás László és Balla Mihály a nyitórendezvényen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Az eseményen Tóth Tamás László, a község, illetve az ország egyetlen kerekesszékes polgármestere elmondta, hogy a településük életében ez az egyik legnagyobb és legfontosabb beruházás. Az elnyert támogatás összege 126,2 millió forint. 

– Ez a pályázat két épületet érint: az önkormányzat épületének is otthont adó faluházat és a kultúrházat. Az energetikai korszerűsítés során mindkét épületnek megvalósítjuk a teljes körű hőszigetelését, a fűtés korszerűsítését, a nyílászárók cseréjét, valamint napelemeket is felszerelnek. Ezek pedig mind hozzájárulnak ahhoz, hogy korszerűen és takarékosabban tudjuk üzemeltetni az épülteket – fogalmazott a polgármester. – Korábban ezek nem mindig voltak alkalmasak arra, hogy télen rendezvényeket tartsunk benne. Így a mostani beruházás nagy mértékben fogja a település közösségi életét is segíteni.

 

Akadálymentesítik is a polgármesteri hivatal-faluház épületét

 

Tóth Tamás László kifejtette, hogy a fejlesztés során kialakításra kerül egy mozgássérült lift is a polgármesteri hivatal-faluházban, ami nagyon fontos számukra, mert korábban csak az épület részleges akadálymentesítése valósult meg, így a mozgássérültek és az idősek számára is megkönnyítik az ügyintézést.

A rendezvényen részt vett Balla Mihály országgyűlési képviselő is. Beszédében hangsúlyozta, ahhoz, hogy a kistelepülésen élő emberek minél jobb, illetve jó körülmények között éljenek, sokféle fejlesztésre van szükség. Kiemelte, a mostani beruházásnak köszönhetően például közösségi terek fognak megújulni. Ezért úgy véli, nagyon jó helyre került a támogatás, hiszen az ténylegesen a közösségi életet szolgálja. Végül kitért arra is, hogy a falvakban élők számára fontos életszemlélet, hogy vigyázzanak a környezetükre, ezt pedig nagyban segítik az energetikai fejlesztéseket célzó beruházások. 

Az esemény végén a polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a beruházás létrejöttében. Majd elmondta, a beruházás legkésőbb várhatóan jövő tavasszal készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában