Véradás

2023.09.02. 16:35

Három nógrádi helyszínen is várják a donorokat a Civil Véradás keretében – íme a részletek!

Immár kilencedik alkalommal szervezik meg a Civil Véradást, egy héten keresztül népszerűsítik a karitatív tevékenységet, amire szűkebb hazánkban is több helyszínen alkalmat biztosítanak.

Nool.hu

– A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Civil Véradó Hetet idén szeptemberben – mondta el korábban portálunknak Tolnai Sándor, a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány elnöke.

Hozzátette: szeptember 4. és 8. között, azaz hétfőtől péntekig adnak lehetőséget a karitatív tevékenységre a fenti akció keretében. Eddig minden eseményen sikerült növelni a véradók létszámát, bíznak abban, hogy ez a tendencia idén tovább folytatódik. Nógrád vármegyében szeptember 4-én, hétfőn 8 és 18 óra között a Salgótarjáni Területi Vérellátóban, másnap 16-tól 18 óráig Balassagyarmaton, a művelődési központban, szeptember 6-án, szerdán pedig a megyeszékhelyen, a civil központban, a Klapka út 4. szám alatt várják a donorokat 13 óra 30 perctől egészen 15 óra 30 percig.

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a civilek figyelmét is a véradás nélkülözhetetlenségére, hiszen a vér semmivel sem pótolható, anélkül a betegek felépülése vagy akár az élete is veszélybe kerülhet – hangsúlyozta Tolnai Sándor. – Éppen ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy vegyenek részt a Civil Véradó Hét valamelyik Nógrád megyei állomásán, így biztosítva a folyamatos vérellátást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában