Kitüntetés

2023.09.25. 07:07

Gyarmatiakat is díjaztak vármegyénk ünnepén

Mint arról korábban beszámoltunk: a napokban immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Nógrádi Vármegyenapot. Az ünnepi közgyűlésen számos balassagyarmati is díjat vehetett át az önkormányzattól.

Lukács Zsófia

– Nógrád Vármegye ünnepén Kazáron több Gyarmaton élő, vagy innen származó polgár és vállalkozás kapott elismerést – osztotta meg az örömhírt Csach Gábor polgármester a közösségi oldalán.

Nógrád Vármegye Díszpolgára címet kapott Palánki Ferenc, Perliczi János Díjat vehetett át dr. Póczi Magdolna, a Nógrád Vármegye Nemzetiségeiért Díjat Virág István érdemelte ki, Nógrád Vármegyéért Díjat Reznicsek Ferencné kapott, míg a Nógrád Vármegyei Sajtódíjas az ipolyinfo.com hírportál lett – ismertette a polgármester.

Csach Gábor kiemelte továbbá: Huszár Péter alpolgármester okiratokat vehetett át gyarmati nevezetességekről, amelyek a Nógrádikum címet érdemelték ki: a balassagyarmati Katonai hősi temető, a kisvárosi életforma és polgárosodás emlékét őrző 18-19. századi balassagyarmati főutcai épületsor, az egykori vármegyei közigazgatást reprezentáló balassagyarmati középületek, a Balassa család kiemelkedő tagjainak szellemi és épített öröksége, Nagy Iván, Ligeti Lajos és Manga János tudományos munkássága, Rózsavölgyi Márk és Kondor Ernő zenei munkássága, a Palóc indentitás kifejezője: a Szent Anna Napi Palóc Búcsú.

Kifejtette továbbá, hogy Nógrádikum különdíjas lett Egri István fafaragó.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában