Nool.hu podcast

2023.09.08. 17:36

Csodás javulás – így van most a Salgótarjánban újraélesztett kisfiú (podcast)

Egy város döbbent meg, majd szorított heteken, hónapokon át egy, a Beszterce-lakótelepi általános iskolába járó fiúért, Dávidért, akinek ez év májusában testnevelésórán, focizás közben hirtelen megállt a szíve. Bonivárt Szandrát, Dávid édesanyját a felépülés stádiumairól kérdeztük.

Nool.hu

Dávid állapota nagyon sokat javult az utóbbi időben

Forrás: Beküldött fotó

Hosszú percekig tartó elsősegélynyújtás és a kiérkező mentők segítsége révén Dávid bár néhány percnyi klinikai halál után, de szakavatott orvosi kezekbe került, s az első óvatos, nem túl derűlátó hírek után a gyors és jelentős javulás útjára lépett. Nemrégiben elhagyhatta a kórházat, s rehabilitációját immár otthonában folytatja.

Az emlékezetes napról, a segítségnyújtás első perceiről, annak mikéntjéről és a csodás javulásról a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában beszélgettünk Fekete Gyulával, azzal a tagintézményvezető-helyettessel, aki perceken át alkalmazott mellkaskompressziót a mentők kiérkeztéig; Németh Gábor mentőtiszttel, aki maga is többször élesztett már újra bajba jutott embereket. Természetesen Bonivárt Szandrát, Dávid édesanyját is megszólaltattuk, aki a felépülés stádiumait sorolta, és stúdiónkban megszólal maga Dávid is a történtekről. Dávid most kezdené a 8. osztályt, de családja úgy látta jónak, ha egy évet halaszt a kisfiú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában