Gyógyulás

2023.08.25. 19:58

Hosszú hónapok után végleg elhagyhatta a kórházat a Salgótarjánban újraélesztett fiú

Hosszú kórházban töltött hónapokat követően pénteken hazatérhetett Salgótarjánba a Beszterce-lakótelepi iskolában újraélesztett kisfiú. Dávid rácáfolva az első, visszafordíthatatlan agykárosodást jelző diagnózisra, jó úton halad a teljes felépülés felé, azonban még ezt követően is sok munka vár még rá.

Gulyás Edina

– Különleges nap a mai, végleg hazaengedték Dávidot a kórházból. A hosszú, aggodalommal és bizakodással töltött heteket követően végre hazajöhetünk – számolt be örömmel portálunknak Bonivárt Szandra, a kisfiú édesanyja. 

Mint mondta: Dávid állapota nagyon sokat javult az utóbbi időben, a kezdeti bizonytalan lépéseket és alig érthető szavakat követően ma már egyedül jár és érthetően beszél. Mindezek ellenére még rengeteg fejlesztésre van szükség, hogy a fiatal újra teljes, önálló életet élhessen. A rehabilitációt itthon is folytatni kell, továbbra is szükség van gyógypedagógiára, gyógytornára, de járnak majd úszásra, masszázsra és más fejlesztésekre is. 

 – A miskolci kórházba, ahol eddig a rehabilitáció történt, gyakran vissza kell majd menni ellenőrzésre. Emellett egy budapesti szemész szakember segítségére is szükség van a további fejlődéshez – sorolta az édesanya, hozzátéve: – Mindezek jelentős kiadással járnak. Sajnos továbbra sem tudok visszamenni a munkahelyemre, hiszen Dávidot még nem lehet egyedül hagyni, így kevés a bevételünk. Ezért hálásak vagyunk minden anyagi támogatásért, ahogy az emberek eddigi segítségéért is.

Dávid állapota nagyon sokat javult az utóbbi időben
Forrás: Beküldött fotó

Mint arról korábban beszámoltunk: a hetedikes diáknak májusban a salgótarjáni Beszterce-lakótelepi iskolában minden előjel nélkül állt meg a szíve, hosszú küzdelem után tudták csak újraéleszteni. Akkor az orvosok az oxigénhiány miatt súlyos, visszafordíthatatlan agykárosodást diagnosztizáltak nála, úgy vélték Dávid az egész hátralévő életét ágyhoz kötve tölti majd. Az édesanya már akkor sem akarta elfogadni ezt a jóslatot, hitt abban, hogy valami csoda folytán meggyógyul a fia és újra teljes életet élhet majd. Neki lett igaza...

Aki teheti anyagilag támogathatja a családot, az adományokat a következő számlaszámon fogadják: Bonivárt Szandra, 10918001-00000087-29150000.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában