Elégedetlenség

2023.09.16. 09:22

Csatangoló kóbor kutyák miatt panaszkodnak az őrhalmiak

Nagy a háborgás az őrhalmi Kossuth utcában a környéken csatangoló, elkóborolt kutyák miatt. A lakosság morgolódik, panaszkodik, a falu polgármestere pedig a község jegyzője és a rendőrség felé irányította a méltatlankodókat.

Hegedűs Henrik

A település északi részén, a 22-es számú főúttal párhuzamosan halad Őrhalomban a Kossuth utca. Ott sok kisgyermekes család él, akik háziállatokat, kutyákat, macskákat tartanak. Ám mostanában sok a dühöngés arrafelé, aminek a község egyik Facebook-oldalán is hangot adnak az emberek.

Az egyik hölgy egyenesen az önkormányzatnak címezte a bejelentését, amiben kifejtette: az otthona környékén szabadon kószáló kóbor kutyák igenis veszélyesek. Ennek alátámasztására egy fényképet is megosztott a kislánya elpusztult kedvenc cicájáról, amit az udvarukra betévedt ebek öltek meg. Egy másik fiatal nő leírta, utoljára figyelmezteti a gazdákat, hogy fogják be a kutyákat, mert különben kihívja az állatmenhely munkatársait. Hozzátette: mivel az ingatlanuk egyik oldalán nincs kerítés, ezek a kódorgó négylábúak könnyen behatolnak hozzájuk, ezáltal védtelenebbé válnak.

A panaszokra gyorsan reagált Farkas Egon, a falu polgármestere. Posztjában hangsúlyozta: az állattartással kapcsolatos panaszokat, amennyiben azt a feltételezett, vagy valós gazdákkal nem tudták megbeszélni, a község jegyzője felé jelezhetik, lehetőleg dokumentált, például fotóval mellékelt, bizonyított formában, de állatvédelmi ügyekben a rendőrség is megkereshető, viszont a témában a polgármester nem rendelkezik intézkedési hatáskörrel. Ugyanakkor hozzátette: ismételten megkérte a falu jegyzőjét, hogy a rendszeres szabályszegő állattartók esetében szigorúbb szankciókat alkalmazzon.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában