Civilek

2023.09.08. 18:15

Családi és civil expót szerveznek Balassagyarmaton

Vármegye határokon túl címmel családi és civil expót szerveznek Balassagyarmaton szeptember 9-én, szombaton. Lehetőséget biztosítanak a városban és a térségben működő szervezeteknek a bemutatkozásra, emellett a lakók is bepillanthatnak az egyesületek és az alapítványok munkájába.

Lukács Zsófia

A civil expó rendezvényen nemcsak a civil szervezetek, hanem az intézmények, cégek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A civileknek ez egy jó lehetőség az önkéntesek toborzására, az utánpótlás gyarapítására. Elősegíti a civil szervezetek bemutatkozását, együttműködéseket generál városon, megyén belül, valamint a megyehatárokon túl is. 

– Célunk lehetőséget biztosítani a civil szervezetek, önkormányzatok, vállalkozások, intézmények számára egy közös találkozásra, ahol közvetlenül tudják bemutatni tevékenységüket, szolgáltatásaikat. Az együttműködés erősebb lesz a városban a civil szervezetek között és az önkormányzattal – mondta el Vartik Melinda, a Lamenda Alapítvány elnöke, a program szervezője.

Szombaton 9.30-kor az eseményt Balla Mihály országgyűlési képviselő és Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere nyitja meg majd 10 órától kezdődnek a szakmai, családi és gyermekprogramok. A „Civilekkel – Vármegye határokon túl” című projektet Vartik Melinda mutatja be, ezt követően vitaindító előadások kezdődnek. Az előadókkal, kiállítókkal, lakossággal lehetőség nyílik egy  interaktív beszélgetésre is. Ezután 12.30-kor Vigyinszki Máté ad koncertet, majd 13.30-kor másfél órás kerékpártúra indul az Ipoly Túrarendszer Egyesülettel.

Napközben kulturális, családi programok – játszóház, csillámtetkó, játékok, játékközpont kitelepítése, néptáncegyüttesek fellépése, civil totó, egészségügyi szűrések, mérések, tanácsadás, a „Közös értékeink” pályázati felhívás bemutatása és élményfestés – is várják a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában