Felújítás

2023.09.06. 09:10

Aszfaltozzák az új hídhoz vezető 22-es főúti becsatlakozást Őrhalomban

Utolsó fázisához érkezett Őrhalomban, az új Ipoly-hídhoz vezető becsatlakozó szakasz felújítása a falu belterületén.

Hegedűs Henrik

Gőzerővel dolgoznak az Ipoly-híd környékén

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

A 22-es főúton a település központjába Balassagyarmat felől érkezve, és balra fordulva, az élelmiszerbolt után a Varbói úton lehet legegyszerűbben lejutni a folyópartra. 

Korábban főként azok használták, akik az ártéren található tavakhoz, vagy magára az Ipolyra jártak horgászni, később, a Schengen-csatlakozás után, amikor a határ nem elválasztott már, hanem összekötött, egy nyíllal ékesített fatábla jelezte, innen el lehet jutni a testvérekhez a szemközti Ipolyvarbóra. A folyó felett kis gyalogos fahíd is létesült.

Mostanra alaposan változott a helyzet, hiszen kormányközi döntés értelmében megindult az új közúti híd építése, és a projekt részeként a Varbói út is bekerült a korszerűsítési „kalapba”. A nyáron megindult fejlesztés során a burkolat keresztmetszetét kiszélesítették, most pedig már az aszfaltozási munkálatok zajlanak. Hasonlóképpen jó ütemben halad a vasúti kereszteződéstől a hídszerkezethez vezető, közel egy kilométeres út kialakítása is, ősz folyamán pedig hivatalosan is átadhatják a Magyarország és Szlovákia közötti új átkelőpontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában