Augusztus 20.

2023.08.19. 21:13

Új helyszínen tartják az ünnepséget, és átadják a díszpolgári címet is Mátraterenyén

Mátraterenyén idén új helyszínen, a Tóparti közösségi téren rendezik meg a falunapot, illetve azzal egybekötve Szent István király és az államalapítás évfordulójának ünnepét augusztus 20-án.

Veres Edina

Az Ikszt Mátraterenye nevű közösségi oldal tájékoztatása szerint 16 órakor az ünnepi programot Becsó Zsolt országgyűlési képviselő nyitja meg. Ezt követően egy szabadtéri liturgia során megszentelik az új kenyeret. A megjelentekhez 17 órakor a település polgármestere, Gecse László szól majd, aki átadja a község kitüntetéseit, így például a díszpolgári címet is, illetve a Virágos Porta-díjat is. 

A nap folytatásaként 17 óra 30 perctől dalos-táncos hagyományőrző műsorok követik egymást a színpadon. A fellépők sorát 19 órakor a Pityu Band folytatja, míg fél órával később már Rengő Ricardo szórakoztatja majd a közönséget. Sztárvendégként 20 óra 30 perctől Csordás Tibi, az egykori Fiesta popegyüttes frontembere gondoskodi a jó hangulatról. A napot végül szabadtéri mulatság zárja, amely során Szerémi Attila zenél a résztvevőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában