Foglalkozás

2023.08.12. 08:38

Tartalmasan telt a hét közepe is a salgótarjáni múzeum táborozóinak

Javában zajlik a helyi Dornyay Béla Múzeum nyári gyermektáborának idei utolsó turnusa. A csemeték a hét közepén régi eszközökkel ismerkedtek meg, látogatást tettek a Zenthe Ferenc Színházban és kirándultak egyet a Dolinkában is.

Veres Edina

Javában zajlik a helyi Dornyay Béla Múzeum nyári gyermektáborának idei utolsó turnusa

Forrás: Facebook

A salgótarjáni múzeum közösségi oldalán számolt be arról, hogy a napokban a táborozóik reggelét Máté György néprajzkutató indította. A foglalkozás során a kicsik olyan „régi” eszközökkel ismerkedhettek meg, mint például a rokka, a gereben vagy a béklyó. Mint írták: ezek a tárgyak a mai gyerekek számára már teljesen ismeretlenek. Ezután a tábor résztvevői a hamarosan megjelenő, A tündérek kertje című palóc népmese gyűjteményből hallgattak meg egy részletet, amelyben újra felfedezték a korábban bemutatott eszközöket. 

A bejegyzés szerint ezután a Zenthe Ferenc Színházba látogattak a fiatalok, ahol teátrumi kellékeket és jelmezeket próbálhattak ki P. Kerner Edit irányításával. Végül a tartalmas délelőttöt egy Dolinkai kirándulás követte, ahol Gaál István filmrendező alkotásaival ismerkedhettek meg a táborozók, illetve természetesen a játék sem maradhatott ki a délutáni programok közül.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában