Jegyzet

2023.08.10. 09:34

Szeszélyes időjárás

Veres Edina gondolatait olvashatják.

Veres Edina

Kiszámíthatatlan. Az elmúlt hetek időjárását talán ezzel a szóval tudnám a legjobban jellemezni. Igaz, egy hónap múlva a szeptemberben induló tanév első hetén is túl lesznek a diákok, azonban a hőmérséklet már most arra emlékeztet, mintha hónapok óta szólna az órák közti szüneteket jelző iskolacsengő. Az elmúlt időszakot szemlélve lényegében előfordulhat szinte bármi: nyár kánikulával, tavasz széllel és esővel, vagy ahogy az elmúlt napok bizonyítják, akár késő ősz is az arra jellemző hideggel. Szinte még egy hét sem telt el azóta, hogy egyik nap azon tanakodtunk a kollégákkal: bizony váltás rövid nadrágot kellene hordanunk magunkkal annak érdekében, hogy napközben át tudjunk öltözni. Mindezt csak azért, mert a reggeli 10 Celsius-fok körüli hőmérséklet még igencsak indokolta a hosszú öltözetet. Ellenben a kora délutáni órákkal, amikor egy szál fürdőruhában is melegünk lett volna árnyékban, hiszen akkor már egyértelműen a nyárias arcát mutatta felénk az idő, némi fülledtséggel fűszerezve.

Mondtuk is nem egyszer: eldönthetné végre az időjárás, hogy mit is akar. Így visszagondolva, talán kicsit pontosabban meg kellett volna fogalmazni a kérésünket. Már csak azért is, mert azt hiszem nem is sejtettük, hogy mennyire gyorsan teljesül majd a kívánságunk. Az pedig egészen biztos, hogy egy pillanatig sem fordult meg egyikünk fejében sem, hogy olyan alapos „döntés születik”, ami egy nyári hidegrekord megdőléséhez vezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában