Ünnep

2023.08.16. 20:28

Szent István királyra emlékeznek és megtartják a maconkai búcsút Bátonyterenyén

Bátonyterenyén a hagyományoknak megfelelően a Szent István templom és annak kertje ad helyet államalapításunk ünnepének és a maconkai búcsú programjainak.

Maconka Árpád-kori római katolikus temploma a Szent István-napi ünnepségek állandó helyszíne

Forrás: Nool.hu archív

Fotó: NMH

Bátonyterenyén a város önkormányzata és a Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület közösen szervezi meg Szent István király ünnepét és a Maconkai búcsút. A Szent István király templomban 11 órától Csonka Csaba plébános celebrál szentmisét, annak keretében áldja meg az új kenyeret. Letovai Zoltán alpolgármester köszöntője és Nagy-Majdon József polgármester ünnepi beszédét követően átadják a városi kitüntetéseket, valamint a Maconkáért Emlékérmet is.

A színpadon 13 órától egymást követik a fellépők. A Maconka Táncegyüttes fergeteges néptánc előadása alatt a BEB Zenekar húzza a talpalávalót. A szécsényi Derűs Asszonyok, majd a Hungarikum Trió szórakoztatja a közönséget, Simon Kata pedig könnyed nyári dallamokkal varázsolja el a látogatókat. Bőgjön a tehén címmel 17 órától zenés kabaré előadást láthat a nagyérdemű, majd a helyi mazsorettcsoport is fellép. A templomkertbe látogatók örökzöld Abba slágereket is hallhatnak. 

A No Blama nevű helyi blues banda is bemutatkozik, az estét a Spam Rock Band elődadása zárja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában