Támogatás

2023.08.29. 08:38

Szécsény önkormányzata is segítséget nyújt a tanévkezdéshez

Az a támogatás feltétele, hogy a családban az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíj négyszeresét.

Lászlók Judit

Jelentős segítség a családoknak, ha a papír-írószer vásárlását segíti az önkormányzat

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Berán Dániel

A város önkormányzata, a település közösségi oldalán adta hírül, hogy augusztus 30-án, azaz szerdán ülésezik az önkormányzat Szociális és Humán Bizottsága. Mint írták, a dátumnak most az ad különös jelentőséget, hogy a városukban hagyományosan ez a testület dönt a települési létfenntartási támogatásról, amit kifejezetten a beiskolázás költségeire hivatkozva is lehet kérelmezni. 

– Önkormányzatunk rendelete szerint családok esetében a támogatás feltétele, hogy az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíj 400 százalékát. A beiskolázási támogatás összegét a bizottság a beérkezett kérelmek alapján, a rászorultsághoz igazodóan állapítja meg, amely minimum ötezer forint, maximum ötvenezer forint lehet – olvasható a közleményben. Hozzátették, a kifizetés házipénztárban, postai úton vagy bankszámlára utalással történik. A kérelmeket a Szécsényi Közös Önkormányzati Hivatalhoz kell eljuttatni az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, illetve e-papíron dr. Pifka-Boda Zsuzsannához, a város jegyzőjéhez.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában