Iskolakezdés

2023.08.22. 18:45

Pirosra festett zebrákkal és iskolakezdési támogatással várják a tanévet Balassagyarmaton

Közeledik a 2023/2024-es tanév, a balassagyarmati iskoláknál pirosra festett zebrák teszik biztonságosabbá a közlekedést. Az önkormányzat tanévkezdési támogatást is nyújt.

Lukács Zsófia

Másfél hét van hátra az iskolakezdésig, a napokban Balassagyarmaton több zebrát is pirosra festettek az iskolák környékén, de a városban található forgalmasabb átkelők is megújultak. A zebrák átfestésével a településen a biztonságot szeretnék növelni. Csach Gábor polgármester az iskolakezdési támogatásra is felhívta a figyelmet.

– Azon túl, hogy ingyenesek a gyarmati diákoknak is a tankönyvek, az önkormányzat tanévkezdési támogatást is nyújt a rászoruló diákok szüleinek, amelyet szeptember közepéig igényelhetnek a Városháza szociális osztályán – tájékoztatott a polgármester a közösségi oldalán. Kiemelte: a közutak biztonsága is fontos, ezért megkezdték az útburkolati jelek felfestését, valamint a fontosabb és az iskolák előtti piros zebrák felfestése már meg is történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában