Felhívás

2023.08.01. 20:23

Pályázatra fel! – akár nógrádi is lehet az Év Madárbarát települése

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) pályázatot hirdet települések részére az Év Madárbarát települése cím elnyerésére. A mintaprojektre nógrádi önkormányzatok is pályázhatnak, de van pár feltétel.

Nool.hu

Az MME portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint olyan önkormányzatok nyújthatják be jelentkezésüket a felhívásra, amelyek nem tartoznak az egyesület Madárbarát település mintaprojekt tíz települése közé, továbbá közterületein, intézményeiben már legalább 1 éve vannak kihelyezve, ellenőrizve, karbantartva madárvédelmi/természetvédelmi eszközök – ódúk, odútelepek, esetleg tanösvény. Mindezek mellett az is fontos, hogy az önkormányzat tudja vállalni, hogy győzelem esetén a Madárbarát kert tanösvényt telepíti is.

A pályázatban való részvételnél előnyt jelent, ha a település rendelkezik természetvédelmi stratégiával, esetleg bármilyen saját természet- vagy környezetvédelmi rendelettel, például: települési a fa- és bokorkivágások megfelelő időzítéséről, fecske- és denevérbarát épületfelújításokkal kapcsolatos teendőkről, vízmegtartási stratégiáról, fényszennyezés csökkentéséről, biológiai szúnyoggyérítésről. Az is előnyt jelent, ha nem rendelet alapján, de már alkalmazzák az előbbieket, illetve az önkormányzati alkalmazottak között van természetvédelmi referens vagy olyan személy, aki hasonló feladatkörrel van megbízva.

A pályázatot kizárólag elektronikusan lehet benyújtani az MME oldalán megtalálható űrlap kitöltésével szeptember 15-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában