Felújítás

2023.08.27. 14:24

Összefogott a közösség a pásztói kollégium felújításáért

Új köntöst kap a Tittel Pál Kollégium.

Nagy Orsolya

Megújul a kollégium

Forrás: Beküldött fotó

Berze Mariann, az intézmény vezetője elmondta portálunknak, hogy nagy összefogásnak köszönhetően szépül meg a kollégium, hiszen szülők, gyerekek, nagyszülők, pedagógusok és a kollégium dolgozói is a nyáron azon fáradoztak, hogy szebbé varázsolják az épületet.

– Pont azt kellene erősíteni a mai világban, hogy nem halt ki az összefogás és a közösségi élményekre igen is van igény. Összefogással bármi elérhető és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a kollégium felújítása. Rengeteg segítséget kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk – közölte Berze Mariann.

Hozzátette: az öregdiákoktól több mint kétmillió forint támogatás érkezett, akik hálával gondolnak vissza az egykori tanáraikra, az iskolára és a kollégiumra. Ezen túlmenően helyi vállalkozók, cégek és a Salgótarjáni Tankerületi Központ is sokat segített. Az intézmény és a középiskola aktív, valamint nyugdíjas dolgozói rendszeresen jártak a nyár folyamán segíteni nem sajnálva a szabadidejüket a jó cél érdekében. Emellett pedig a diákok is erejükön felül segítettek, hogy megszépüljön az intézmény.

A kollégium vezetője arra is kitért, hogy nagyon sok tárgyi adományt is kaptak, így például gardróbszekrényt, szőnyeget, polcokat, de varrógép is érkezett, amelynek igen nagy hasznát vették, ugyanis azzal készültek a függönyök. A megújult kollégiumot egyébként hamarosan ünnepélyes keretek között is átadják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában