Fejlesztés

2023.08.12. 10:28

Októberben kinyitja kapuit a legkisebbek előtt a Szurdokpüspöki bölcsőde

Átveszi a település önkormányzata a Váci egyházmegye fenntartásában működő családi bölcsőde üzemeltetését októbertől. A tervek szerint ugyanis ekkor nyitja meg kapuit az új, 350 millió forintból kialakított bölcsőde Szurdokpüspökiben.

Gulyás Edina

Szurdokpüspökiben a Váci egyházmegye fenntartásában működik nyolc férőhelyes családi bölcsőde, azonban 350 millió forintos pályázati támogatással épült meg egy új intézmény, amelynek a használatbavételi engedélye már megérkezett, a további hatósági jóváhagyásokra várnak. Pintér Miklós Ervin polgármester arról tájékoztatott, hogy október elejétől a tervek szerint már az új épületben fogadják majd a gyerekeket. 

– Az egyházmegyével történő megegyezés szerint önkormányzatunk akkortól a gyerekekkel és a dolgozókkal együtt átveszi a családi bölcsődét, és az új intézményben történik majd a legkisebbek ellátása onnantól kezdve – hangsúlyozta a faluvezető. – Egyelőre egy csoporttal, 12 férőhellyel kezdődik meg a szolgáltatás, de a későbbiekben, az igényektől függően elindulhat a második csoport is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában