Jegyzet!

2023.08.08. 10:18

Nyári csalók

Érdemes a foglalás előtt leellenőrizni a szálláshelyet, ezzel is megelőzve, hogy csalók áldozatai legyünk. Lászlók Judit újságíró kollégánk gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Az elmúlt években egyre inkább megszaporodtak a nyaralással kapcsolatos csalások. A csalók ingyenes vagy olcsó utazásokkal, valamint nem létező szállásokkal próbálják meg átverni a nyaralókat. Az sem ritka, ha online vagy telefonon azzal keresik meg az embert, hogy nyaralást nyertek egy olyan sorsoláson, amin valójában nem is vettek részt. Egy ismerősöm például egy népszerű utazási weboldalon keresett a nyári vakációjához szállást a közelmúltban. Elmondása szerint szinte rögtön megtalálta a számára legtökéletesebb apartmant. Nem is keresgélt tovább, hanem lefoglalta azt. 

Nem sokkal később azonban kapott egy email-t a szállásadótól, miszerint a foglalás árát ne a hirdetési felületen keresztül, hanem egy másik fizetős alkalmazáson keresztül utalja el, ráadásul minél előbb. Szerencsére ez gyanús lett az ismerősömnek, így utánanézett a weboldal fizetési rendszerének, valamint felvette a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal is. Eközben pedig az internet segítségével megpróbálta leellenőrizni a szálláshelyet, hogy valóban létezik-e. Sajnos, mint kiderült, a szálláshely címén egy teljesen másik épület áll, ráadásul a „tökéletes szállás” fotóit felismerte egy másik hasonló hirdetésben. 

Ekkor már bizonyossá vált, hogy csalókkal van dolga, akiknek végül nem sikerült őt átvernie. Azonban nem mindenki ilyen szerencsés. Érdemes a szállás lefoglalása előtt leellenőrizni a helyszínt az interneten, megnézni a vendégértékeléseket, vagy felvenni a kapcsolatot a szállásadóval és elkérni az amúgy is nyilvános engedélyekről készített másolatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában