Természeti értékeink

2023.08.26. 10:58

Nemzetközi filmfesztiválon bizonyíthat a Bükk-vidék mesés tájairól készült videó

Közelségéből adódóan a nógrádi kirándulók számára sem ismeretlenek a Bükk vidékének mesés tájai. Az ott látható természeti kincseket ezúttal videón örökítették meg, amely egy rangos nemzetközi filmfesztiválon bizonyít majd hamarosan.

Angyal Eszter

Lenyűgöző tájakat rejt a Bükk-vidék

Forrás: BNPI

Nógrád vármegye határától csupán egy lépésre mesebeli tájakat rejteget a Bükk-hegység vidéke, amely nevét leggyakoribb fájáról, a bükkről kapta. Magyarország legnagyobb átlagmagasságú és barlangokban bővelkedő karszthegysége számtalan természeti értéket rejt, amelyek egy részét ezúttal filmen is megmutattak, sőt mi több, az elkészült alkotást filmfesztiválon is megméretik. 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán számolt be róla, hogy a Bükk-vidék Geopark szorgosan készül a 10. UNESCO Globális Geoparkok Konferenciájára, amelyet szeptember 7. és 9. között, Marokkó királyi városában, Marrákesben rendeznek meg. Hozzátették: a konferencia házigazdája a történelmet író marokkói M’goun UNESCO Globális Geopark, ugyanis most először tartanak UNESCO Globális Geopark konferenciát az afrikai kontinensen.

– A konferenciával egyidőben több, geoparkokkal kapcsolatos programot is megrendeznek. Köztük az egyik az 2. UNESCO Globális Geoparkok Nemzetközi Filmfesztiválja, amelyre a Bükk-vidék Aspiráns UNESCO Globális Geopark is nevezett – írták. 

A benevezett, Bükk-vidékről készült lenyűgöző videót pedig IDE kattintva nézhetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában