Felújítás

2023.08.01. 15:34

Mintegy 120 millió forintot fordít nyári felújításokra a salgótarjáni tankerület

A nyári szünet ideje alatt sem kihaltak az oktatási intézmények, hiszen amíg a gyerekek a vakációjukat töltik, addig az iskolák külső-belső felújításokon és karbantartásokon esnek át.

Veres Edina

Mikszáth Kálmán Gimnázium Tittel Pál Kollégiumában 60 millió forintból cserélnek ablakot

Forrás: Nool.hu

Fotó: H. Cs.

A Salgótarjáni Tankerületi Központ fenntartásában működő iskolák és kollégiumok esetében sincs ez másképp. Simon Tibor, a tankerület igazgatója portálunk érdeklődésére elárulta: a nyári időszakban végzett felújítások, valamint karbantartások hozzávetőlegesen 120 millió forintba kerülnek. A munkálatokat helyi vállalkozások, illetve saját technikai dolgozók bevonásával valósítják meg.

– Nagy gondot fordítunk a vagyonkezelésünkben lévő ingatlanok és ingóságok állagának megőrzésére, fejlesztésére, és a kor követelményeinek megfelelő oktatási infrastruktúra biztosítására. Ezért a nyári karbantartások kisebb-nagyobb mértékben minden fenntartásunkban működő intézményt érintenek. Emellett persze nagyobb volumenű felújítási munkálatok is zajlanak, így például a Mikszáth Kálmán Gimnázium Tittel Pál Kollégiumában. Ott az intézmény energetikai hatékonyságának növelése érdekében teljes körű ablakcsere zajlik mintegy 60 millió forintból – kezdte a jelentősebb nyári fejlesztések sorát Simon Tibor, aki ezután rámutatott, hogy folyamatban van a Bartók Béla Általános Iskola kondenzációs kazánjának felújítása is, amelyre 17 millió forintot fordítanak. Mindemellett az Illyés Gyuláné EGYMI autista óvodai csoportjai számára valósítanak meg férőhelybővítést 5,7 millió forintból.

A Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója hozzátette: tisztasági festés, a padlóburkolat javítása, szükség esetén pedig a cseréje valamennyi intézményükben zajlik. Folyamatban vannak továbbá tetőjavítási, villany korszerűsítési és gépészeti munkálatok is.

Jobb munkakörülményeket teremtenek

Simon Tibor végül aláhúzta, hogy az iskoláikban és kollégiumaikban folyó munkálatok, amelyeket a tanulók igényes iskolai környezetének megőrzése, illetve a kollégák jobb munkakörülményeinek biztosítása érdekében végeznek, rövidesen befejeződnek. Ennek köszönhetően a Salgótarjáni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekben mindenütt biztosítva lesznek a színvonalas tanévkezdés feltételei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában