Felújítás

2023.08.23. 11:37

Megkezdődött a pataki községháza energetikai korszerűsítésének az előkészítése

Hamarosan megkezdődik Patakon a polgármesteri hivatal épületének az energetikai korszerűsítése. Jelenleg a kivitelezés előkészítésén munkálkodnak a szakemberek.

Hegedűs Henrik

Jelenleg a kivitelezés előkészítésén munkálkodnak a szakemberek

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

Fekete Tibor polgármester társaságában jártuk be a minap a helyszínt. A faluvezető elmondta: nagyon ráfért már a létesítményre a komolyabb felújítás. A közös épületben található az önkormányzat irodái mellett a művelődési ház nagyterme, illetve az udvari részben a kiszolgáló helyiségeken túlmenően a falu könyvtára is, ami jelzi, rendkívüli a leterheltség, amely minden téren megmutatkozik, de most a legfontosabb az energetikai korszerűsítés, ami jelentős rezsimegtakarítást eredményezhet a jövőben.

Beszélgetés közben kisétáltunk a hivatal homlokzatához, ahol a polgármester a gázkonvektor szellőző-kivezetőnyílására mutatott.

 – A fűtési rendszer állapota a legnagyobb gondunk, nélkülözhetetlen a modernizáció, hiszen az utóbbi időben rendszeresen küszködtünk az elavult állapotokkal, egy-egy hidegebb tél alaposan megviselt bennünket. Szerencsére nyert a beadott pályázatunk és mintegy 105 millió forintos központi támogatást kaptunk arra, hogy immár a huszonegyedik századhoz méltó követelményeket teremtsünk a községházán. Ráadásul a tetőre húsz kilowattos napelemrendszer kerül, illetve beszerelnek hőszivattyús hűtő-fűtő klímaberendezést és LED lámpás világítást is. A korszerűsítés a közüzemi számláink összegein is meglátszik majd – hangsúlyozta Fekete Tibor.

A polgármester tájékoztatása szerint idén mindenképpen befejezik a kivitelezés előkészítési folyamatát, aztán legkésőbb 2024 tavaszán meg is indulhat a tényleges munka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában