Felhívás

2023.08.10. 08:55

Kétszázezer forintos bírságot is kaphatnak a rendezetlen salgótarjáni ingatlanok tulajdonosai

A belterületi ingatlanok rendszeres tisztán tartására és kaszálására hívta fel a lakosok figyelmét Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere a napokban.

Veres Edina

A város honlapján jelent meg a megyeszékhely polgármesterének felhívása

Forrás: NMH archív

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának honlapján jelent meg nemrég Fekete Zsolt, a megyeszékhely polgármesterének a felhívása.

– Az elmúlt időszakban sajnálattal tapasztaltuk, hogy a családi házas övezetekben egyre több az elhanyagolt, gazos ingatlan – olvasható a tájékoztatásban. Abban továbbá arra is felhívják a Salgótarjánban élők figyelmét, hogy az önkormányzat rendeletének értelmében az ingatlan tulajdonosa, vagyonkezelője, kezelője, haszonélvezője vagy használója köteles a használatában lévő ingatlan tisztán tartásáról gondoskodni.

Mint írták: a belterületi ingatlanon a dísz- és a kultúrnövénynek nem minősülő, lágy szárú növények magassága a 30 centimétert nem érheti el. Ezért az ingatlanhasználók a kaszálásról a 30 centiméter magasság elérését megelőzően kötelesek gondoskodni.

Mint hangoztatták: a már említett rendelet szerint az ingatlan tisztán tartására vonatkozó kötelességek teljesítésének elmulasztása a közösségi együttélés alapvető szabályai megsértésének minősül. Mindez természetes személy esetében kétszázezer forintig, míg jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében kétmillió forintig terjedő közigazgatási bírsággal is sújtható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában