Salsa

2023.08.17. 16:38

Karibi ritmusok rázták fel a gyarmati estét, tánclépéseket is tanulhattak a vendégek (fotók)

Igazi kubai salsa estet varázsoltak szerdán este a Gansel udvarba a szervezők. Zene, tánc, beszélgetés, különleges italok és még több tánc fogadta az érdeklődőket.

Lukács Zsófia

A vendégek táncra is perdültek az esten

Forrás: Nool.hu

Fotó: L. Zs.

A zenés esten bemutatkozott Mihályi Péter, a Salsa Cubanismo Tánciskola vezetője, aki Gáspár Mónikának árulta el, hogyan kezdődött a tánc szeretete. Meglepetésvendégként vele érkezett Lisandra Garcia koreográfus, tanár, tánciskolavezető Havannából, aki a videómegosztók lejátszási listáin is élen jár.
Mihályi Péter elárulta, hogy nemrégiben még klinikai kutatásokon dolgozott a gyarmati kórházban biomérnökként.

– Négy éve dolgoztam itt a civil foglalkozásomban, húsz éve kezdtem el táncolni, majd később tanítani és tánciskolát alapítottunk – mondta Mihályi Péter.

Gáspár Mónika a beszélgetés során arra is kitért, hogy Balassagyarmaton is közel húsz éve kezdődött a salsa élet és azóta is töretlen a népszerűsége. Ezt az is mutatja, hogy megtelt a Gansel udvar érdeklődőkkel, akik a beszélgetés során a Szombati Ádám által készített kubai koktélokat is megkóstolhatták. Az est folyamán szóba kerültek még a kulturális kapcsolatok, a latin zene kibontakozása országosan, a társas és szalontánc is. Bemutatták a térség különleges hangszereit, mint például a kaparótök, konga, shaker vagy a maracas.

A beszélgetést követően Lisandra Garcia és Mihályi Péter, majd a balassagyarmati Calvos y Bonitas táncosai nyűgözték le a közönséget. Aki kedvet érzett egy kis mozgáshoz, ki is próbálhatta ezt a táncstílust.
Golyán Krisztina, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója is köszöntötte a résztvevőket és a következő hét programjaira invitálta a közönséget.

Telek Zoltán élő zenével kongán még közelebb hozta a Karib-térséget érzésvilágát Balassagyarmathoz. Estébe behajlóan sajátíthatták el a lépéseket a táncoslábúak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában