Korszerűsítés

2023.08.08. 11:32

Javában zajlanak a nyári munkálatok a Balassagyarmati Tankerületi Központ intézményeiben

Nem némák a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásába tartozó intézmények folyosói a nyári szünet ideje alatt sem. A vakáció során a diákélet helyett felújítási és karbantartási munkálatok zajlanak az iskolák és a kollégiumok falain belül és kívül egyaránt.

Veres Edina

A balassagyarmati Madách Imre Kollégiumban a lapostető vízszigetelésének a felújítása zajlik

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A nyári szünet lehetőséget kínál az oktatási intézmények karbantartására azok fenntartóinak. Nincs ez másképp a Balassagyarmati Tankerületi Központ gondozásában működő iskolák és kollégiumok esetében sem. Nagyné Barna Orsolya, a tankerület igazgatója portálunk érdeklődésére kifejtette: a fenntartásuk alá tartozó intézményekben a nyári időszakban kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat végeznek.

– A beruházások az iskolák vezetőivel folyamatosan egyeztetve, a helyi igényeket figyelembe véve valósulnak meg. A tankerületi központunk minden intézményében folynak – jelenleg is – munkálatok. Így például több helyen vizesblokkok újulnak meg, tetőjavítás és fűtéskorszerűsítés is zajlik, illetve a tisztasági festés sem marad el egyetlen iskolában sem. Továbbá csaknem három-hárommillió forintot fordítunk például a balassagyarmati Madách Imre Kollégiumban a lapostető vízszigetelésének felújítására, illetve a Tereskei Általános Iskola tető- és kémény helyreállítási munkálataira – mutatott rá Nagyné Barna Orsolya, aki azt is elárulta, hogy a nyári karbantartásra több mint 60 millió forintot biztosítanak.

Hozzátette: a munkálatok már a nyári szünet első napjaiban megkezdődtek és várhatóan még a tanévkezdés előtt be is fejeződnek majd.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója arra is kitért továbbá, hogy a saját költségvetési forrásból megvalósuló fejlesztések mellett több intézmény infrastruktúrája pályázati támogatással újul meg.

– Öt intézményünkben alakítunk ki okostantermet egy pályázati konstrukció részeként. Ezen korszerűsítésben a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola, az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola, a nógrádi Dr. Hesz Mihály Általános Iskola, a ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskola és a Szügyi Madách Imre Általános Iskola érintett – közölte a tankerületi igazgató, akinek tájékoztatása szerint a diákok a fent említett okostantermekben korszerű digitális berendezéseket használhatnak majd. Emellett a tananyagok vizuális-, illetve tárgyalkotó és formázó eszközök – így például 3D nyomtatók vagy épp lézervágó – segítségével válnak majd még érdekesebbé a gyermekek számára.

Nagyné Barna Orsolya végül elárulta, hogy csaknem 300 millió forintból egy másik pályázati projekt lehetőséget biztosít a Balassagyarmati Tankerületi Központ nyolc intézményében az elektromos rendszerek megújítására is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában