Fejlesztés

2023.08.20. 10:15

Helyi összefogással épülhetett új játszótér Szécsényben, a Mindszenty téren

A Szécsényi Kőrösi Alapítvány célul tűzte ki, hogy önkéntes munkájukkal segítik egy élhetőbb, komfortosabb Szécsény megteremtését.

Lászlók Judit

A gyerekek azonnal birtokba is vették az új játszóteret

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az alapítvány első nagy projektje a városban, a Mindszenty játszótér felújítása volt, amelyet szombaton délután ünnepélyes keretek között is átadtak. A helyi összefogás által, mintegy ötmillió forintból megvalósuló Bóbita játszótér megnyitó ünnepségét hatalmas érdeklődés övezte. 

Borovszki Erika, a Szécsényi Kőrösi Alapítvány elnöke a Bóbita játszótér megnyitó ünnepségén elmondta, nagy álmuk vált valóra azzal, hogy ezen a napon egy szép új játszótérrel gazdagíthatták a várost, és örömet szerezhettek a kisgyermekeknek. 

Alapítványi segítséggel gazdagodott  a város
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

– Az alapítványunkat több mint húsz évvel ezelőtt hoztuk létre a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium támogatására. Aztán a gimnázium megszűnésével az alapítvány működése is abbamaradt egy időre. Azonban tavaly újjáalakultunk és folyamatosan keressük annak a módját, hogyan tudnánk segíteni abban, hogy Szécsény egy jobb hely legyen – mondta Borovszki Erika. Hozzátéve, az alapítvány közel egy éve dolgozott első nagy projektjén, miszerint egy hiánypótló új játszóteret hozzanak létre a Mindszenty téren. A közelmúltban rajpályázatot is hirdettek a játszótérrel kapcsolatban, amelyre százhúsz gyermek jelentkezett, ebből pedig kiállítás is nyílt a Városi Művelődési Központban.

Az alapítvány elnöke kiemelte továbbá, a játszótér egy adománygyűjtés keretében, a helyiek összefogása által mintegy ötmillió forintból valósult meg. Két héten belül pedig megtörténik még a drótkötélpálya és a homokozó létesítése is a játszótéren. Mint mondta, nagyon sok tervük van még, amellyel szeretnék vidámabbá és szebbé tenni a kisvárost, ehhez pedig a kérte a lakosság segítségét. Majd megköszönte a támogatóknak, köztük az önkormányzatnak is a segítséget. Végül arra kérte a gyermekeket és a szülőket vigyázzanak a játszótérre, míg az önkormányzatot arra, hogy viseljék gondját a létesítménynek.

Arcfestéssel is készültek a szervezők a megnyitóra
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Az ünnepi beszédet követően Borovszki Erika kinyitotta a játszótér kapuit, amelyet a nagy számban jelenlévő gyermekek és szüleik örömmel vettek birtokba. Emellett a szervezők arcfestéssel, csillámtetoválással, üdítővel és pizzával is kedveskedtek a résztvevőknek. 

A helyszínen Balázs Róberttől, az alapítvány kuratórium tagjától azt is megtudtuk, a jövőben szeretnék majd a játszótér melletti biciklipályát egy KRESZ pályává alakítani a gyermekek számára. Emellett ősszel egy Palóc Ki, Mit, Tud? tehetségkutató versenyt is tartanának, amelyen bemutatkozhatnának Palócföld fiatal tehetségei. Továbbá egy vetélkedő is tervben van a környező települések számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában