Napozás

2023.08.11. 10:07

Ez aztán az égés!

Nagy Orsolya gondolatait olvashatják.

Nagy Orsolya

Mindig is igyekeztem megóvni a bőrömet a külső hatásoktól, így például a nap káros sugárzásától is. Akárhányszor nyaralni megyek, mindig magas faktorszámú naptejet viszek magammal, emellett napozási után hűsítő krém is van általában nálam. Nemrég Görögországban jártam, ahol viszont azt tapasztaltam, hogy nem sokat ért a krém. Már a reggeli órákban siettünk a tengerpartra hűsölni, de természetesen előtte gondoskodtam bőröm védelméről. Két-három alkalommal kentem be estig magam, nehogy leégjek, de sajnos ez sem volt elég. Először leégett a hasam, majd a mellkasom, a karom, a lábam és így tovább. Ráadásul a combomon volt a kezem, így az ujjam nyomai is ott maradtak és csak körülötte égtem le. Minden este kentem magam, hogy hátha a hidratáló krém majd enyhít az állapotomon, de sajnos nem így történt. 

Több mindent is megtanultam ez alatt a pár nap alatt, míg teljesen leégtem. Egyrészt azt, hogy nem elég az ötven faktoros krém és a napi két-három bekenés, így legközelebb száz faktoros naptejet viszek majd magammal és azt hiszem kis túlzással, de óránként használni fogom. Másfelől igyekszem majd minél több időt az árnyékban tölteni és arra is ügyelni fogok, hogy a kezem ne takarja le a testemet, mert nem szeretnék ujjlenyomatos lenni. 

Szerencsére mostanra már meggyógyult a bőröm, azonban igaz az, amit a szakemberek mondanak, hogy a nap nem olyan már, mint húsz éve, sokkal erősebb a hatása és ezért fokozott óvatossággal lehet csak időt tölteni a szabadban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában