Tankönyvosztás

2023.08.28. 20:26

Elkezdték kiosztani a salgótarjáni technikum diákjainak a tankönyveket

Elkezdték kiosztani a tankönyveket a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Stromfeld Aurél Technikumban. A folyamat több napon át zajlik, hiszen az oktatási intézményben a különböző évfolyamok diákjai más-más napokon vehetik át a könyveket.

Veres Edina

Több napon át zajlik a tankönyvosztás, mert a különböző évfolyamok diákjai más-más napokon vehetik át azokat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Több diák is megkapta már a 2023/2024-es tanévhez szükséges tankönyvét az NMSzC Stromfeld Aurél Technikumban. Csütörtökön elsőkként a kilencedik évfolyamos osztályok tanulói hagyhatták el az oktatási intézményt a kötetekkel a táskájukban. Egy nappal később a tizedikes diáktársaik sorakoztak a könyveikért. Hétfőn, azaz ma, a tizenegyedikesek vehették át az oktatási eszközöket, míg augusztus 29-én, kedden a tizenkettedikesek tehetik ugyanezt.

Portálunk érdeklődésére Véghné Deák Judit, a salgótarjáni technikum oktatója és könyvtárosa elmondta: a Stromfeldben már évek óta „bevett szokás”, hogy augusztus végén adják át a diákjaiknak a tankönyveket. Mint mondta, az időpontnak köszönhetően mindenki nyugodtan, kényelmesen megkaphatja a könyveit, nem kell kapkodni a kiosztásnál. Hozzátette: maga a folyamat nagyon gyorsan megy, hiszen – ahogy azt korábban portálunk is megírta – miután néhány héttel ezelőtt megérkeztek a technikumba a tankönyvek, azonnal szétszortírozták őket.

Minden diák névre szóló tankönyvcsomagot kap az intézménytől

Ennek köszönhetően a kiosztáskor minden tanulót egy-egy névre szólóan összekészített tankönyvcsomag várt már. Ahogy korábban a pakolásnál, úgy az átadásnál is segítette néhány felsőbb éves diák az oktatók munkáját.

Véghné Deák Judit végül azt is elárulta, hogy két osztály kivételt képez a fent elmondottak alól: a 10.E-be és a 11.E-be járó fiatalok csak szeptember elsején veszik majd át a könyveiket. Az iskola oktatója és könyvtárosa ennek okát is megosztotta portálunkkal. Mint fogalmazott, a fent említett két szakmai osztály kis létszámú, ráadásul a diákoknak nem lesz sok könyve. Emiatt döntöttek úgy, hogy csak az oktatási eszközök átvétele miatt felesleges behívni az intézménybe ezeket a tanulókat, ők majd a tanévnyitó ünnepség után kapják kézhez a 2023/2024-es tanév tananyagait tartalmazó köteteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában